Paisatge mil·lenari

Turisme natural

En totes les poblacions comptaràs amb senders i espais naturals per visitar a peu, en cotxe o en bicicleta/BTT. Descobriràs un Parc Natural (La Tinença de Benifassà) i un Paratge Natural (El Racó del Frare), a més de sis rutes homologades de curt recorregut (PR-CV- 201-202-214-295-296-405), un sender local (SL-CV-58) i una ruta BTT homologada per IMBA. Juntament amb cinc rutes cicloturistes proposades per Turisme de Castelló (R04, R05,R06, R07 i R09) i dos zones d’escalada, ideal per practicar escalada esportiva o en bloc.

Oliveres mil·lenàries

Per tot el territori distingim oliveres de gran bellesa que s’han convertit en arbres monumentals amb el pas del temps, atès que tenen una antiguitat de més de dos mil anys. El paisatge d'oliveres del Maestrat és diferencia per varietats d'oliva quasi úniques com la farga, el cuquello i la canetera.

Hi ha una gran varietat d’atractius per gaudir de l’oleoturisme. Disposem de visites guiades, sis rutes, quatre museus o àrees naturals condicionades per la Taula del Sènia, catorze productors d’oli, quatre centres d’interpretació (molins) i quatre oliveres mil·lenàries premiades per AEMO. Ressaltar que la pel·lícula “El Olivo” de Icíar Bollaín esta basada i rodada en aquestes terres.

Espais naturals i miradors més destacats