oleoturisme

Descobreix la gran importància de l'oli a la comarca, la seva relació en els romans, i el seu procés d'elaboració des del camp fins a la taula.

Hi ha una gran varietat d’atractius per gaudir de l’oleoturisme. Disposem de visites guiades, sis rutes, quatre museus o àrees naturals condicionades per la Taula del Sènia, catorze productors d’oli, quatre centres d’interpretació (molins) i quatre oliveres mil·lenàries premiades per AEMO. Ressaltar que la pel·lícula “El Olivo” de Icíar Bollaín esta basada i rodada en aquestes terres.Itinerari recomanat, pas a pas

1er pas – Visita un Museu o Àrea Natural d’oliveres mil·lenàries, descobreix per tu mateix les oliveres més monumentals, ho pots fer mitjançant rutes a peu, en cotxe o BTT.

2on pas – Reserva una visita guiada, tens per tirar: centres d’interpretació, oliveres mil·lenàries o molins d’oli. Aprèn tot el procés d’elaboració i degusta els olis del Maestrat.

3er pas- Agrobotigues i restaurants, endur-te a casa una ampolla d’oli autèntic del Maestrat i degusta’l en un dels restaurants del territori.

Oleoturisme al Maestrat: visites guiades, museus naturals, productors, rutes...