enoturisme

Descobreix la importància del vi al Maestrat al llarg de la història en el Museu del Vi, degusta'l en els cellers i agrobotigues i culmina l'experiència en un dels restaurants del territori.

La ruta

Començarem l’itinerari a Canet lo Roig, una encisadora vila rodejada de moles i serres considerada poble d’oliveres mil·lenàries on també les vinyes formen part del seu paisatge. Visitarem un lloc molt singular, “Vins Ca L’Estanquer”, un celler familiar amb vi d’autor, on es realitzen visites i tastos. Un indret entranyable, amb una història amb nom propi i on et delitaràs amb vins negres com “Lo Roig”, “L'Estanquer” i “Xiulit” o blancs com la “Temptació” provinents de la seva finca “La Sort”. Sense moure’ns de Canet, en el Restaurant Miralles podem adquirir el vi “La Canetana”, un vi fet al mateix poble que destina gran part de la producció a Bèlgica.

Visita virtual al celler Ca l'Estanquer de Canet lo Roig

Si ens dirigim una mica cap al sud, arribarem a Sant Mateu, aquí farem la nostra segona parada, en el Museu del Vi de les bodegues “Besalduch Valls i Bellmunt”. El Celler data de mitjans del segle XX i conserva la seva estructura inicial. Recentment restaurada l'any 2018, aquest edifici ha estat condicionat per a la realització d'esdeveniments i activitats enoturístiques. Va ser una de les més grans i importants de la Comunitat, arribant a vinificar més de 6 milions de kg. Podràs visitar la Nau d'Elaboració del Vi, el Museu i les caves subterrànies. I per descomptat, degustar vins provinents de la seva finca “Les Llomes” així com degustar productes locals. També a Sant Mateu, trobem el "Molí d’oli Sant Climent" on pots descobrir i degustar gran varietat de vins provinents de la Comunitat Valenciana. En la Plaça Major del poble, podràs adquirir vins i productes típics del territori en la mítica i estimada “confiteria Gallench” oberta des de 1865.

Visita virtual al Museu del Vi de Sant Mateu

I per als més indagadors, l’última parada serà un poc més avall, a Tírig, un bonic i hospitalari poble localitzat en una àmplia vall a la vora del Barranc de la Valltorta, conegut per les nombroses pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A Tírig es produeix un vi que pràcticament no es comercialitza però que possiblement podràs trobar en els comerços o restaurants del poble. Es tracta del vi “El Cingle” o “Cabraloca”.