A foc lent

La identitat

La gastronomia té un paper essencial al territori, amb gran quantitat de restaurants que han mantingut la identitat gastronòmica del Maestrat. Els productes que destaquen són la rebosteria, el vi, els fruits secs, els formatges, els guisats, la carn i ,per suposat, l’exquisit oli d’oliva, gran tresor culinari. Aquesta matèria prima de gran qualitat atrau a visitants de diferents indrets i és un reflex d'aquesta terra hospitalària.

A la taula

Els productes de l'horta tradicional acompanyen a l'olleta del "Maestrat", al conill amb cargols o als guisats de corder, com el "ternasco" o el tombet entre d'altres. Sense oblidar la carn de vedella o de porc a la brasa amb allioli com són les llonganisses, les botifarres i els "xoricets" o fins i tot, conserves casolanes de carn com el "Frito".

Per finalitzar un bon àpat

Els postres, melmelades i dolços són un reflex de les arrels dels territori, les quallades, els pastissets de cabell d'àngel i els fruits secs són un bona manera d'acabar qualsevol menjar acompanyats d'un vi dolcet o d'una "cremaeta".